Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

Nyelv

Hungarian hu

Apa - Gyerek

Ön itt jár: Kezdőlap > Család >

Apa - Gyerek

Mindannyian ismerjük május első vasárnapjának ünnepét, amikor is az édesanyákat köszöntjük. De mi a helyzet az édesapákkal?

Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik, ez 2019-ben június 16-ára esik.

Bár hazánkban még elég kevesen tudják, létezik az apák napja is, mely az egyházi naptárban március 19-re, Szent József napjára esik, mégis a legtöbben a világi naptár szerint jelölt június harmadik vasárnapján köszöntik az édesapjukat. Ma már a világ több mint 80 országában ünneplik ezt a napot, ami egyben a családi együvé tartozás és egyenlőség jeles napja is. Igazi családi ünnep, mely arra hivatott emlékeztetni minket, hogy egy családon belül az anya és apa ugyanolyan egyenrangú fél, mi több, az apai felelősségvállalás és kötelesség hangsúlyozásának is komoly szerep jut ezen a jeles napon. Egy apa és gyermek között is lehet ugyanolyan bensőséges viszony, mint az édesanyák esetében, így ezen (ezeken) a piros betűs ünnepnapokon minden figyelem az édesapákra összpontosul.

Mint oly sok más ünnepünk, így ez is az amerikaiaktól ered, hiszen Washingtonban 1908-ban tartották meg először az apák napját, majd Európában a második világháború után kezdték el rendszeresebben megünnepelni ezt.

Keresés