Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyelv

Hungarian hu

Adatvédelmi nyilatkozat

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

 

 

Adatkezelő megnevezése:                                  HungariCom Kft.

Adatkezelő cégjegyzékszáma:                            Cg. 01-09-076313

Adatkezelő székhelye:                                        1112 Budapest, Gazdagréti út 2/b

 

Adatok kezelése

Cégünk (HungariCom Kft.) számára kiemelt fontosságú a szavakhelyett.hu látogatói által rendelkezésre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása. A látogatók személyes adatait bizalmasan, a hatályos jogszabályi előírásokkal összhangban kezeljük, és gondoskodunk azok biztonságáról. Regisztrációdat, és ezzel együtt minden személyes adatodat írásos kérés esetén bármikor töröljük. Adatok zárolása, helyesbítése kapcsán kérjük fordulj írásban ügyfélszolgálatunkhoz. A kérésednek záros határidőn belül (legkésőbb 2 munkanap) eleget teszünk. Cégünk az adatokat működésünk ideje alatt tárolja.

A regisztrációkor és megrendeléskor megadott adatokat a szavakhelyett.hu kizárólag a megrendelés teljesítése, a rendelési feltételek későbbi bizonyítása, illetve feliratkozás esetén hírlevél küldése céljából tárolja. Adataidat harmadik fél részére nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozó működik közre, pl. futárszolgálat. A szállítást végző partner cégek a tőlünk kapott adatokat semmilyen formában nem jogosultak harmadik fél részére továbbadni. Az adatokat kizárólag a csomag célba juttatására, sikertelen átvétel esetén a címzett értesítésére használják. A tárolt adatokhoz az ügyfélszolgálatunk és a logisztikát kiszolgáló munkatársaink férnek hozzá/kezelik. Az adatokat cégünk a webáruház fennállásáig tárolja.

Hírlevelet kizárólag azoknak küldünk, akik feliratkoztak rá. Minden egyes kiküldött hírlevél tartalmaz leiratkozó linket is. Kizárólag a szavakhelyett.hu-hoz kapcsolódó információkat továbbítjuk hírleveleinkben. Más cégek által szponzorált cikkeket, direkt marketing anyagokat semmilyen körülmények között nem küldünk.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésed rögzítésével elfogadod cégünk általános szerződési és vásárlási feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A szavakhelyett.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a HungariCom Kft. kezeli. Az adatkezelésre cégünkön belül az ügyfélszolgálati és a marketinges munkatársak jogosultak. Cégünk a megadott adatokat fennállásunkig őrzi. Az adatok megadása önkéntes alapon, az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülönítve, azok tartalma beazonosíthatóak legyenek. Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el. A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnerünk megismerheti a csomag kézbesítéséhez.

A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges - megadandó adatok:

·       Név

·       E-mail cím

·       Telefonszám

·       Irányítószám

·       Település

·       Utca, házszám

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is.

Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre - tárolásra:

·       Korábbi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)

·       Regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában), számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége, korábban megadott adatok

·       Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok: név, e-mail cím

Hírlevélünkre a regisztrációkor vagy az erre kialakított űrlapon iratkozhatsz fel. A feliratkozás kizárólag valós e-mail címmel lehetséges. A megadott adatokat cégünk bizalmasan kezeli nem adja ki harmadik fél számára. A hírlevélről történő leiratkozási lehetőség minden általunk küldött levél alján biztosított a leiratkozás gombra történő kattintással vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő kéréssel. A levélben történő leiratkozás gombra kattintva azonnal törlésre kerül a megadott e-mail cím és a hozzá tartozó adatok mindegyike a levelezési listáról. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinken történő hírlevél törlési igényt 2 munkanapon belül teljesítjük. Az általunk küldött hírlevelek tartalma tájékoztató jellegű. Aktuális akciókra, információkra hívja fel a figyelmet tartalmukkal.

 

Webáruházunk bizonyos feltételek teljesülése esetén automatikus értesítő e-maileket küld vásárlóink részére. A rendelés leadásával egyidejűleg a vásárló elfogadja ezen értesítések fogadását. Rendszerünk az alábbi automatikus értesítéseket küldi:

·       Rendelés visszaigazolása

·       Átutalás fizetési mód esetén az utaláshoz kapcsolódó információk közlése

·       Rendelés státuszához kapcsolódó különböző értesítések

·       Kérés a rendelt termékek értékelésére bizonyos idő eltelte után

·       Törzsvásárló programhoz kapcsolódó információk

 

Az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhetsz az Adatkezelőtől a személyes adataid kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztat téged a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Statisztikai adatok

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat cégünk kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szavakhelyett.hu által használt statisztikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics adatkezelési irányelvei megismerhetőek a http://www.google.com/analytics weboldalon.

Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak.

A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A cookie-ban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító, meglátogatott oldalak listája, alap információk a böngészőhöz kapcsolódó számítógépről. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig kerül tárolásra.

Google remarketing

A Google általunk használt remarketing megoldása lehetővé teszi, hogy az oldalainkat korábban meglátogató személyek részére online hirdetést jelenítsünk meg. Ezek a hirdetések külső szolgálatatóknál (közöttük a Google), illetve különböző internetes oldalokon jelenítjük meg.

Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat cégünk a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adataid törlését, módosítását bármikor kérheted írásban az info (kukac) szavakhelyett.hu e-mail címen vagy ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően ügyfélszolgálati elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

Vonatkozó jogszabályok

·       A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény;

·       Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;

·       Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;

·       226/2003. (XII. 13.) kormány rendelet az elektronikus hírközlési szolgáltató adatkezelésének különös feltételeiről, az elektronikus hírközlési szolgáltatások adatbiztonságáról, valamint az azonosítókijelzés és hívásátirányítás szabályairól;

·       Az elektronikus kereskedelemről szóló 2001. évi CVIII. törvény.

Információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a szavakhelyett.hu webáruházat működtető cég birtokolja az oldalakon látható információkat. A szavakhelyett.hu oldalainak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos a szavakhelyett.hu oldalairól származó információk, cikkek engedély nélküli árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése! A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

Hivatkozások a szavakhelyett.hu-ra

Abban az esetben, ha valaki a szavakhelyett.hu oldalait, vagy bármelyik oldalának bármely részét saját webhelyén keretes alkalmazásként - mintegy saját oldalainak részeként - akarja futtatni, akkor ki kell kérnie a szavakhelyett.hu webáruházat működtető cég engedélyét. Minden olyan ránk mutató hivatkozás alkalmazása ellen fellépünk, amely árt a szavakhelyett.hu hírnevének és érdekeinek.

Jogorvoslat

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Adatkezelés nyilvántartási szám

NAIH-137479/2018

 

Keresés